Prezident Rudolf Schuster v deň svojich menín navštívil Prešov

25.04.2003 Celý región

Súčasné problémy fungovania samosprávy a regionálnej štátnej správy, ako aj vytváranie podmienok pre rozvoj Prešovského kraja s využitím zdrojov Európskej ún...
Súčasné problémy fungovania samosprávy a regionálnej štátnej správy, ako aj vytváranie podmienok pre rozvoj Prešovského kraja s využitím zdrojov Európskej únie boli hlavnou témou pracovného výjazdu prezidenta SR Rudolfa Schustera v Prešove 17. apríla. Program začal rozhovorom s primátorom Prešova Milanom Benčom, ktorý počas prijatia blahoželal aj k meninám, ktoré mal v deň návštevy a vzácny hosť sa zapísal do pamätnej knihy mesta Prešov.

Prezident predpoludním ešte rokoval s podpredsedom Prešovského samosprávneho kraja Rudolfom Horváthom, ktorý zastupoval predsedu PSK Petra Chudíka, keďže ten bol na zahraničnej služobnej ceste, a prednostom Krajského úradu (KÚ) v Prešove Jozefom Polačkom. Po ňom sa Schuster stretol na vyše hodinovej besede s predstaviteľmi miestnej a krajskej samosprávy a poslancami vyššieho územného celku (VÚC) Prešov.

Po ňom odpovedal aj na otázky novinárov. Podľa neho mobilizačná kampaň na podporu účasti voličov v referende o vstupe SR do Európskej únie (EÚ) by mohla byť podľa prezidenta SR Rudolfa Schustera \"aj širšia, aj väčšia\". V prvom rade však musia konať predstavitelia miestnej verejnej správy a osobnosti verejne známe.
Prezident si nepripúšťa myšlienku, že by referendum bolo neplatné, t. j. aby sa ho nezúčastnilo viac ako 50 percent oprávnených hlasujúcich.
 

Vyberte región